sunnuntai 30. elokuuta 2009

Katin omenarahkapiirakka

(pellillinen)

8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2tl leivinjauhetta
2tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250g sulatettua rasvaa tai juoksevaa margariinia
1 muna
2 dl piimää

Täyte
hapokkaita omenia lohkoina
2 purkkia maitorahkaa tai valmista sitruunarahkaa
1,5 dl sokeria (hieman vähemmän jos käytät sitruunarahkaa)
2 munaa
2tl vaniljasokeria
1 sitruunan mehu ja kuori

Poista omenoista siemenkota ja leikkaa omenat viipaleiksi. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon rasva ja jaa taikina kahteen osaan. Lisää toiseen taikinaan muna ja piimä. Kaada löysä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja tasoita. Levitä päälle omenaviipaleet. Sekoita rahka, sokeri, munat, vaniljasokeri sekä sitruuna ja valuta seos omanekerroksen päälle. Ripottele päälimmäiseksi murumainen taikinaseos.

Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti