Pohja:
3 1/2 dl murskattuja digestive- tai grahamkeksejä
runsas desi sulatettua voita
1 rkl sokeria
Sekoita ainekset ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. Paista n. 10 min 150 asteisessa uunissa. Anna jäähtyä.
Täyte:
5 keltuaista
1 tölkki kondensoitua maitoa (400g)
reilu desi limeteistä puristettua mehua
1rkl raastettua limetinkuorta
Vatkaa keltuaisia kunnes rakenne sakenee. Lisää maito, jatka vatkaamista, kunnes seos sakenee.
Lisää limetimehu ja kuoriraaste ja kaada piirasvuokaan. Kypsennä reilu 10min, 175 asteessa ja anna jäähtyä. Laita jääkaappiin odottelemaan.
Tilkasta limettimehua ja hyytelösokeria tai limettimehusta ja liivatteesta, voi tehdä pienen kiilteen piiraan päälle
Piirakan voi myös pakastaa ja ottaa tarjolle viimeistään 20min ennen tarjoamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti