keskiviikko 25. elokuuta 2010

Banaani kuppikakut


100g margariinia tai voita
2 munaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1dl maustamatonta jogurttia
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 banaania

kuorrute:
50g pehmeää voita
100 g tuorejuustoa
5 dl tomusokeria
karamelliväriä halutessa

pinnalle:
mitä vain erilaisia koristerakeita

Laita uuni kuumenemaan 200 C.

Sulata rasva. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää sula rasva ja jogurtti munavaahtoon. Yhdistä leivinjauhe, kaneli ja jauhot. Lisää jauhoseos taikinaan.
Soseuta banaanit haarukalla ja lisää ne taikinaan.
Jaa taikina tukeviin muffinssivuokiin, tästä annoksesta tulee n. 8 isoa muffinssia tai n.16 pientä. Paista isoja muffinsseja noin 20 minuuttia, pienemmille riittänee lyhyempi paistoaika.

Tee kuorrute, sekoita huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto, lisää tomusokeri. Värjää kuorutus elintarvikeväreillä tai esimerkiksi kaakaolla. Pursota kuorrute jäähtyneille kakuille. Koristele kivoilla rakeilla.


Karamellikuorrute:

25g voita
1 dl vaaleaa fariinisokeria
1/4 dl vaaleaa siirappia
1/2 dl kuohukermaa
5 dl tomusokeria

Sekoita kaikki paitsi tomusokeri kattilassa. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen kunnes sokeri on sulanut. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia ja nosta kattila jäähtymään. Kaada seokseen n. puolet tomusokerista ja vatkaa hetken sähkövatkaimella. Lisää loput tomusokerista ja jatka vatkaamista n.2 minuuttia. Sekoita joukkoon hiukan maitoa jos kuorrute tuntuu liian paksulta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti