Kakkutaikina:
200g voita
3 dl sokeria
3 munaa
2 tl vanilja-aromia
2 1/2 dl kermaviiliä
5 1/2 vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhett
1/2 tl ruokasoodaa
1/2tl suolaa
Murotaikina:
1 1/2 dl ruskeaa sokeria (fariini, intiaani yms.)
1 dl vehnäjauhoja
2tl kanelia
ripaus suolaa
3 rkl voita
Kuorrutus:
2 dl tomusokeria
1 dl vaahterasiirappia
Kakkutaikina:
Vaahdota voi ja sokeri, kun seos kuohkeaa, lisää munat yksitellen edelleen sekoittaen.
Lisää kermaviili ja vanilja-aromi ja sekoita hyvin.
Sekoita jauhot, leivinajuhe, suola ja ruokasooda keskenään ja lisää voi sokeri seokseen
Murotaikina:
Mittaa kulhoon sokeri, jauho, kaneli, suola ja voi. Nypi ainekset sekaisin.
Voitele irtopohjainen vuoka ja laita pohjalle ensin puolet kakkutaikinasta ja ripottele päälle puolet murotaikinasta. Kaada päälle loput kakkutaikinasta ja viimeiseksi kerrokseksi loput murotaikinasta. Laita kakku uuniin 180C ja n. 50-60 minuuttia.
Kun kakku on kypsä , anna jäähtyä ja tee kuorrutus valmiiksi. Sekoita tomusokeri ja vaahterasiirappi seokseksi ja kaada seos pakastepussiin, leikkaa siitä pieni kulma auki ja pursota
kuorrutusta "ristiin rastiin" kakun päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti