sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Tarte Tatin












80g voita
2 dl sokeria
omenoita tai päärynöitä (n.750g)
valmis lehtitaikina/voitaikina

Laita kattilanpohjalle voi nokareina ja reilu puolet sokerista. Lisää päälle lohkotut omenat (tai päärynät) ja kaada niiden päälle loppu sokeri. Kauli taikinaa hieman ja leikkaa siitä hieman (n.1cm) kattilaan suurempi kaistale ja laita se omenavoisokeriseoksen päälle kanneksi. Taita taikinan reunat omenoiden ja kattilan väliin. Tee taikinaan haarukalla muutama reikä jottei taikina lähde pullistumaan. Laita pannu kuumalle levylle. Nosta se pois kun taikinan reunan alta alkaa tulla karamellin väristä kastiketta. Siirrä kattila 200 asteiseen uuniin ja paista kunnes taikina on kullanväristä. Ota pois uunista, anna jäähtyä pienen hetken ja kumoa ylösalaisin tarjoiluastialle.

1 kommentti: